Wat doen tegen verkoudheid en keelpijn

wat doen tegen verkoudheid en keelpijn

Ook nadat je je weer beter voelt, heeft je lichaam een aantal dagen rust nodig om te herstellen. De basisregel die je het beste kunt hanteren luidt dat je na koorts tussen de 1-3 dagen rust moet houden, hetzij hele rustige training uitvoeren alvorens er weer intensiever getraind kan worden. Dit om het herstel proces voldoende tijd te geven en het niet door te zware training weer zodanig verstoren dat ziekte weer terug kan komen. De nek-check, anders dan griep, kun je met een verkoudheid (dus zonder koorts!) wel doortrainen. Er is een ezelsbruggetje, waarmee je kunt bepalen of je al dan niet kunt sporten: de nek check. Zijn de ziekteverschijnselen uitsluitend boven de nek gelokaliseerd (zoals neusverkoudheid, oorpijn, keelpijn en geen koorts dan is sporten toegestaan. De eerste 2-3 dagen wel op een lager pitje. Indien de ziekteverschijnselen (ook) onder de nek gelokaliseerd zijn, zoals hoesten, kortademigheid, koorts (meer dan 38 graden spierpijn in armen en benen.

Griep, plotseling begin, koorts boven de 38 c, koude rillingen. Spierpijn, hoest, verstopte neus (soms gevoel 'doodziek' te zijn, hoofdpijn. Moeheid en zwakte, precio natuurlijk beloop, een verkoudheid of griep verbetert meestal binnen 5-7 dagen en na een dag of 10-14 ben je er weer volledig bovenop. Soms zien we een terugval na een aanvankelijk voorspoedig herstel. Die terugval wordt veroorzaakt door een infectie met een bacterie, boven op de reeds aanwezige virusinfectie. De voorkeurslocaties zijn de bijholten, middenoor en keel. Wat te doen bij griep met koorts? Trainen met griep/koorts onder de leden is gevaarlijk. Je immuunsysteem is verzwakt en je lichaam heeft alle energie nodig om beter te worden. Je loopt bovendien het risico dat de virusinfectie ook terecht kan komen in de hartspier met als gevolg een myocarditis. Rust nemen dus en niet trainen!

wat doen tegen verkoudheid en keelpijn
hoesten. Vaak bestaat er ook lichte temperatuursverhoging. Griep is een virusinfectie en wordt veroorzaakt door een bepaald soort virus, namelijk het influenzavirus. Het leidt tot hevigere symptomen die meestal ook het gehele lichamen betreffen, zoals koorts (39-40 graden een gevoel van algehele vermoeidheid en echt ziek zijn, rillingen, spierpijn, hoofdpijn, hoesten. Er zijn meerdere ziekten die in het begin erg veel lijken op een verkoudheid of griep. Bijvoorbeeld keelontsteking, ontsteking van de bijholten en de ziekte van Pfeiffer. Verkoudheid, niezen, verhoging beneden de 38 C (soms). Keelpijn (soms tranende ogen (soms hoest (soms verstopte neus. Gevoel 'niet lekker' te zijn, hoofdpijn (soms oorpijn (soms, vooral bij kinderen).
wat doen tegen verkoudheid en keelpijn

Sporten en griep: wat te doen?


Veel sporters zijn toch ongeveer 3 tot 4 maal per jaar verkouden en als dat moment samen valt met sportieve plannen moet je toch een keuze maken. Een luchtweginfectie is vrijwel altijd een virusinfectie die zich kan manifesteren als een eenvoudige neusverkoudheid maar ook als een veel ernstiger beeld zoals een zware griep of zelfs een longontsteking. Voordat een advies gegeven wordt moet er onderscheid worden gemaakt tussen een infectie met algemene verschijnselen zoals koorts en spierpijn, of een infectie die zich beperkt tot lokale verschijnselen boven de nek zoals keelpijn, loopneus en hoofdpijn. In de volksmond noemt men een verkoudheid al vitale gauw een griepje. Het zijn echter twee verschillende ziekten, veroorzaakt door verschillende virussen. Besmetting, als de griep heerst, of als er veel mensen om u heen verkouden zijn, is besmetting nauwelijks te voorkomen. Het virus zit in speekseldruppeltjes die via de lucht verspreid worden door hoesten of niezen.

Wat te doen tegen verkoudheid


Hoestmiddelen en slijmoplossende drankjes worden veel verkocht maar helpen niet. . Van hoestmiddelen die je bij de drogist of apotheek kunt kopen, is de werking nooit aangetoond. Ze helpen niet tegen hoest of slijm en zeker niet om de longontsteking sneller te laten genezen. Antibioticakuur, het is vaak niet duidelijk of wat de oorzaak is van een longontsteking. Een longontsteking door bacteriën kan ernstig verlopen. Daarom krijgt u meestal voor de zekerheid een antibioticakuur. Antibiotica helpen meestal snel en goed tegen bacteriën. Tegen virussen helpen antibiotica niet. Gelukkig gaat een virusinfectie meestal vanzelf over.

wat doen tegen verkoudheid en keelpijn

Raadpleeg bij twijfel altijd je eigen huisarts! Pijn bij ademhalen benauwd zijn ophoesten van geel of groen slijm, soms met wat bloed vermoeidheid een hogere of juist een lagere lichaamstemperatuur spierpijn en pijn bij de longen retinol rillen en klappertanden minder courtois eetlust in ernstige gevallen, verwardheid, je voelt je vaak erg ziek. Gelukkig is een ontsteking vaak goed te behandelen. De ontsteking zelf doet geen pijn. De spieren rond je borst en rug kunnen pijn doen door het vele hoesten. Herken je deze klachten? Ga dan zo snel mogelijk naar een arts.

Hij stelt vast of er sprake is van longontsteking. Wat te doen bij een longontsteking? De volgende adviezen zijn belangrijk bij een longontsteking: Drink voldoende, zeker als je koorts hebt. Neem rust als je slap, zwak of moe bent. Rook niet en vraag de mensen in je omgeving om ook niet te roken.

Ik heb keelpijn, thuisarts, wat kunt u zelf doen aan keelpijn?


Daar begint de longontsteking. Het slijmvlies zwelt op en er ontstaat meer slijm. Doordat er slijm in de longblaasjes zit, kunt u daar minder zuurstof opnemen en wordt u benauwd. Een voorbeeld van een virus dat een longontsteking kan veroorzaken is het griepvirus (influenzavirus). Last van veel slijm, het menselijk lichaam wil de bacterie of het virus opruimen en reageert hierop met een ontsteking. Hierdoor kan er veel slijm in de longen ontstaan.

Dit slijm zorgt ervoor dat zuurstof moeilijker in het bloed kan worden opgenomen. Het slijm en de irritatie in de longen zorgen ervoor dat je gaat hoesten. Hoesten is een goed teken, want zo verdwijnt de bacterie of het virus uit het lichaam. Toch is veelvuldig hoesten wel vervelend. Het is niet altijd even makkelijk om een longontsteking te herkennen. Hieronder staat een overzicht van veel voorkomende klachten die kunnen wijzen op een (beginnende) longontsteking.

12 tips om verkoudheid tegen te gaan, wat is verkoudheid?

De precieze oorzaak is echter vaak niet te achterhalen. De bacterie komt je lichaam binnen als je inademt. Als de afweer van het lichaam minder goed werkt, kan deze zorgen voor een ontsteking van de longblaasjes en het weefsel eromheen. Dat noemen we een longontsteking. Vaak heeft iemand eerst een virusinfectie van de bovenste luchtwegen (verkoudheid, kosten keelpijn). Deze gaat vanzelf over. Een baby enkele keer kan de infectie zich verder uitbreiden naar de lagere luchtwegen tot aan de longblaasjes.

wat doen tegen verkoudheid en keelpijn

Valt er wat geneeskrachtigs te doen tegen verkoudheid?

Een combinatie van beide is ook mogelijk. Bij een longontsteking mask heb je vaak moeite met ademen en kun plotseling erg benauwd worden. In Nederland krijgen ongeveer 125.000 mensen een longontsteking. Bij kinderen tussen 0-9 en ouderen boven de 55 jaar komt longontsteking vaker voor. Jaarlijks worden ongeveer.000 mensen opgenomen in het ziekenhuis met een zware longontsteking. Oorzaken van een longontsteking, een longontsteking wordt in de meeste gevallen veroorzaakt door een bacterie. Maar ook een virus, schimmel of parasiet kunnen de oorzaak van een ontsteking zijn.

Je hoort mensen vaak over een ervaringen longontsteking ( pneumonie ) praten en dat deze ontsteking niet onderschat moet worden. Wat is nou eigenlijk een longontsteking en wat zijn veel voorkomende klachten die kunnen wijzen op deze aandoening? Bij een longontsteking is er sprake van een ontsteking van de kleine vertakkingen van de longen en de longblaasjes. Een longontsteking kan van lichte of zware aard zijn. Door een longontsteking kun je benauwd zijn. . Wanneer je lucht inademt, gaat het via de luchtpijp en de kleine vertakkingen (bronchiën) van uw longen naar de longblaasjes. Daar neemt het lichaam de zuurstof op zodat de spieren van brandstof kunnen worden voorzien. Bij een longontsteking zijn de kleine vertakkingen, de bronchiën, en de longblaasjes ontstoken. Meestal is een bacterie de oorzaak van de ontsteking maar soms een virus.

Griep en verkoudheid - aandoeningen

Heeft twee gouden regels opgesteld waar de sporter op moet letten bij sporten met een griep. Regel 1: Bij koorts, spierpijn en een verhoogde hartslag in rust wordt sporten afgeraden. Tip: Als homme je je ziek of grieperig voelt, is het dus verstandig om de temperatuur te meten. Meet deze temperatuur altijd vór het nemen van temperatuurverlagende of pijnstillende middelen zoals aspirine en paracetamol. Regel 2: Pas je training ook aan als je je minder goed voelt dan verwacht of gewenst. Zonder temperatuursverhoging mag er in principe doorgetraind worden. Het kan echter verstandig zijn om toch wat rustiger en niet te intensief te trainen. Een griepepidemie betekent dat verkoudheden, griepaanvallen en andere infectieziekten weer in groten getale de kop kunnen opsteken. Ofschoon de niet-sporter al gauw zal zeggen dat het niet verstandig is om te sporten als je ziek bent, leeft de vraag onder fanatieke sporters wel degelijk.

Wat doen tegen verkoudheid en keelpijn
Rated 4/5 based on 546 reviews
Recensies voor het bericht wat doen tegen verkoudheid en keelpijn

 1. Xybimew hij schrijft:

  15 de virussen worden vaak overgedragen in kinderdagverblijven en op school, omdat veel kinderen met weinig weerstand onder vaak slechte hygiënische omstandigheden dicht bij elkaar zitten. Amerikanen besteden 2,9 miljard dollar aan vrij verkrijgbare medicijnen. 2 Verkoudheid wordt vaak gedefinieerd als een neusontsteking waarbij ook keelontsteking in verschillende mate van ernst kan voorkomen.

 2. Apidugek hij schrijft:

  Zo kun je een nek schouder warmtezak gebruiken om ervoor te zorgen dat in elk geval je nek warm blijft. Zeker als je al verkouden bent, is het belangrijk om goed op je hygiëne te letten. Deze vorm van weerstand ontstaat na eerdere blootstelling aan verkoudheidsvirussen, waardoor het percentage luchtweginfecties onder ouderen lager is dan onder jongeren. 34 Het dragen van mondkapjes in de nabijheid van mensen met een infectie kan nuttig zijn.

 3. Sexoroh hij schrijft:

  Cochrane database of systematic reviews (Online) (2 cd001364. 38 Andere decongestiva zoals pseudo-efedrine zijn ook werkzaam bij volwassenen. Geraadpleegd op b c d e simasek m, blandino da (2007).

 4. Agybigeh hij schrijft:

  De duur van een verkoudheid valt in de meeste gevallen niet te verkorten, maar wij hebben wel de 5 beste tips op een rijtje gezet over wat je kunt doen om de symptomen wat te doen verminderen. Ja, ik accepteer de cookies. Pratter, mr (2006 Jan).Jouw feedback:

Uw e-mail zal niet worden gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

U kunt maximaal vier foto's van de formaten jpg, gif, png en maximaal 3 megabytes bijvoegen: