Wat eet egel

wat eet egel

En dat is in België en Engeland al niet anders. In Engeland staat het diertje daarom zelfs op de lijst van bedreigde diersoorten. Het mannetje, rechtsonder, is wat sterker getekend dan het vrouwtje, linksonder. Bovendien heeft hij een opvallend asgrijs petje, terwijl het vrouwtje met een vaalbruin kapsel door het leven moet. De huismus (Passer domesticus) komt tegenwoordig veel minder voor dan vroeger. Omdat wij in een klein dorpje woon gelegen in een bosrijk plattelandsgebied zie je bij ons maar heel weinig stadsmussen. Ringmussen des te meer. Beide soorten behoren tot de wevervogels, waarvan er in Europa maar een paar soorten zijn.

Volwassen roodborsten hebben de bekende rode borst (mannetjes en vrouwtjes zijn volkomen gelijk) en verdedigen ook 's winters hun territorium. De jongen zijn sterk gespikkeld. Daaraan kun je zien dat code het een lijsterachtige. Het is de enige vogel in de tuin die bijna het gehele jaar door zingt. De roodborst (Erithacus rubecula links een jong, is een weinig schuw, nieuwsgierig vogeltje. Andere lijsters die in onze tuin voorkomen zijn de grote lijster, de gekraagde roodstaart, de nachtegaal en de kramsvogel, maar daarvan hebben we nog geen eigen foto's. 1.2 Mussen (Passeridae) ooit was de huismus, ook wel stadsmus genoemd, de vogel die in de benelux wellicht eeuwenlang het meest voorkwam. Dat is niet meer. We bouwen en isoleren tegenwoordig huizen op zo'n manier dat de huismus geen gelegenheid meer heeft om een nestje te bouwen. De aantallen huismussen zijn daarom behoorlijk teruggelopen.

wat eet egel
aan: het is een bijzonder goede zanger. Zanglijsters zijn welkome gasten in de tuin omdat ze huisjeslakken eten. De koperwiek lijkt heel veel op de zanglijster maar heeft een rode vlek bij de vleugels. Het is een vogel die in Scandinavië broedt, maar overwintert in de benelux en verder naar het zuiden. Tijdens de najaarstrek, in oktober en november zie je er bij ons vaak heel veel die bessen eten voordat ze verder trekken naar het zuiden. De zanglijster (Turdus philomelos links en de koperwiek (Turdus iliacus rechts lijken wel wat op elkaar. Ook de roodborst is een bekende verschijning in de tuin. Het dier is bovendien allesbehalve schuw.
wat eet egel

Gardensafari vogels (met veel foto s)


In de koudere streken worden, vooral tegen de winter, ook bessen en noten gegeten. De meeste lijsters hebben een lange, spitse snavel. Alle lijsters hebben een zeer gespikkeld uiterlijk als ze jong zijn. Bij een aantal soorten, zoals de roodborst en de merel, hebben de volwassen exemplaren geen spikkels meer. De zanglijster behoudt ook als volwassen dier zijn spikkels altijd. De merel is niet alleen tanden lijsterachtige nummer én, het is met meer dan 3 miljoen exemplaren zelfs de meest voorkomende vogel in Nederland. Er zijn zelfs meer merels dan mussen! Merelmannetjes zijn geheel zwart met een opvallende oranje snavel, de vrouwtjes zijn bruinig met een minder opvallende snavel. De merel legt mooie, groen-blauwe eieren.

Wat kan je doen voor de egel in je tuin?


De verfilming van het sprookje uit 1984, The company of Wolves leunt zwaar op deze psychologische visie. Zoals voor bijna alle opvattingen van Freud geldt, is ook deze opvatting niet onomstreden. Een wat eenvoudigere verklaring voor het verhaal kan zijn, dat het een waarschuwing voor kinderen is om vooral hun ouders te gehoorzamen op het pad blijven en niet op suggesties van vreemden in te gaan, omdat ze anders in grote problemen kunnen komen. Het sprookje komt in veel landen voor. In de versie van Perrault overleeft roodkapje het niet. 2 Een Zweedse ballade vertelt hoe een meisje moet gaan waken bij een lijk. Onderweg ontmoet zij ook een wolf en klimt angstig in een boom. De wolf graaft de wortels op en de boom stort neer.

wat eet egel

Samen stoppen ze een paar grote stenen in de buik van time de wolf, zodat die straks niet merkt wat er is gebeurd. Als de wolf wakker wordt, voelt hij zich niet zo lekker. Hij heeft ontzettende dorst en gaat naar buiten om water uit een put te drinken. De stenen in zijn buik rollen naar voren en hij valt voorover in de put. Sindsdien heeft niemand ooit nog last gehad van de wolf. Het verhaal van roodkapje wordt vaak als voorbeeld aangehaald van de grote haat en vrees die er eeuwenlang onder de mensheid bestaan heeft jegens wolven. In de opvatting van onder andere.

Sigmund Freud heeft het verhaal echter vooral veel mythologische elementen die duiden op een van de belangrijkste vragen van de mens, namelijk: waar kom ik vandaan? Waar komen de kleine kindertjes vandaan? Hoe komen ze in die buik? De wolf kan hier, net als in veel andere verhalen (zie weerwolf ) staan voor de primitieve oerdriften van de mens. Er wordt ook wel gezegd dat de tocht van roodkapje door het bos voor haar weg naar de volwassenheid staat en het rode kapje haar eerste menstruatie symboliseert.

Egel in de winter - wat eten egels?


Roodkapje volgt deze raad op en gaat dieper het bos. De wolf spoedt zich intussen naar het huis van roodkapjes grootmoeder en doet aan de deur alsof hij roodkapje zelf. De wolf peuzelt oma met huid en haar op, trekt haar kleren aan en gaat in haar bed liggen. Als roodkapje bij haar grootmoeder aankomt, ligt de wolf in bed in oma's kleding. De wolf zet een krakerige stem op die lijkt op die van een oude vrouw.

Vlak bij het bed valt het roodkapje op dat haar oma ineens wel erg grote armen, oren, ogen en een grote mond/tanden heeft gekregen ( catchphrase : Grootmoeder wat hebt u grote oren/ogen/tanden! Bij dat laatste tanden veert de wolf op, zegt "Dan kan ik je beter opeten" en slokt ook roodkapje naar binnen. Nu de wolf een volle maag heeft gaat hij een dutje doen. Hij snurkt zo hard dat een jager die buiten voorbijkomt het hoort. De jager gaat het huisje binnen en als hij de wolf ziet liggen, snapt hij door de dikke buik van het dier meteen wat er is gebeurd. De jager snijdt de buik van de wolf open en bevrijdt zo roodkapje en grootmoeder.

Praktische tips voor het voeren van egels in de tuin dier

Vandaar dat haar naam 'roodkapje'. Op een night dag vraagt roodkapjes moeder of roodkapje haar zieke grootmoeder die in een huisje diep in het bos woont, een mand vol lekkere dingen wil brengen. Roodkapje houdt erg veel van haar lieve grootmoeder en dus wil ze het natuurlijk meteen gaan doen. Roodkapjes moeder maant haar dochter op weg naar grootmoeder netjes op het pad te blijven. Roodkapje plukt bloemen in het bos. Onderweg besluit roodkapje nog wat bloemen te plukken voor spierpijn haar grootmoeder. Terwijl ze dit aan het doen is komt. Boze wolf tegen, die roodkapje vertelt dat er een eind verderop in het bos nog veel meer mooie bloemen zijn en dat ze daar maar eens moet gaan kijken.

wat eet egel

Red de egel

Zoals de naam reeds velashape laat blijken verwijst de naam roodkapje naar de kledij die het meisje in het verhaal draagt, meer specifiek het rode kapje als hoofddeksel. Naar de kenmerken van roodkapje is veel onderzoek verricht. Roodkapje was in de originele versie van de gebroeders Grimm blond. Blond stond in de literatuur symbool voor het perfecte, het reine en het onschuldige. Een bruine of zwarte haarkleur verwees naar het onvolmaakte, het onzedelijke. Dit is ook de reden waarom de wolf in de oorspronkelijke versie bruinharig was. Hieronder staat een samenvatting van de bekendste versie van het verhaal, de 19e-eeuwse bewerking van de gebroeders Grimm. De hoofdpersoon is een klein meisje dat altijd een rood kapje op haar hoofd draagt dat ze van haar oma heeft gekregen.

Roodkapje is een sprookje en de naam van de hoofdpersoon in het verhaal. De bekendste versie is opgetekend door de gebroeders Grimm in hun, kinder- und hausmärchen onder volgnummer khm26. De gebroeders Grimm verzamelden begin negentiende eeuw veel sprookjes en volksverhalen. Het sprookje werd eerder door. Charles Perrault (1628-1703) opgeschreven in een andere versie. De versie van Grimm loopt goed af voor roodkapje, die van Perrault slecht. Inhoud, in 2013 bleek uit wetenschappelijk onderzoek dat het verhaal in de 1e eeuw na Christus in het, midden-Oosten ontstond en niet, zoals daarvoor werd aangenomen,. De wetenschappers analyseerden de verhaallijn en de personages van 58 versies van het sprookje uit verschillende gebieden. Met behulp van een computermodel bepaalden reviews ze vervolgens hoe de verschillende versies van roodkapje aan elkaar zijn verwant.

Egel - melk voor dieren

Alle foto's hier zijn thumbnails. Klik op een thumbnail om de foto's in groter formaat te tonen. Vogels, inhoud: 1, zangvogels, 2, duiven, 3, spechten,. Plevieren cream 5, exoten, 6, watervogels en 7, overige vogels 1 Zangvogels, inhoud:.1. Lijsters,.2, mussen,.3, mezen,.4, vinken,.5. Zangertjes,.6, kraaien.7, andere zangvogels. 1.1 Lijsters (Turdidae de lijsterfamilie is een heel grote familie van zangvogels. In het algemeen zijn het vooral insecten - en wormen eters.

Wat eet egel
Rated 4/5 based on 565 reviews
Recensies voor het bericht wat eet egel

 1. Epoxa hij schrijft:

  Egels beschikken over het orgaan van Jacobson. Ze doen dat in een holletje dat bekleed is met een dikke laag bladeren. Verder zijn ook meelwormpjes favoriet, maar als de wormpjes ontsnappen worden het dikke zwarte torren, die je niet in huis wilt hebben, dus sluit de voorraad goed.

 2. Cypir hij schrijft:

  Een enkele keer een stukje brood met pindakaas (naturel) vinden ze vaak erg lekker. Houd voorraadschuren en kassen gesloten. In een tuin zal over het algemeen niet voldoende te vinden zijn voor de egel. Maak deze bakjes extra goed schoon met een scotbrite sponsje en heet water.

 3. Suvuryn hij schrijft:

  Zintuigen, zien, een egel ziet slecht. Hiervoor legt hij grote afstanden af, minstens een kilometer per nacht. Strooi geen slakkenkorrels als je een egel in de tuin hebt.

 4. Kudufuh hij schrijft:

  Nodig egels uit in jouw tuin! Kauwen doet hij luid smakkend. Algemene informatie, de egel (Erinaceus europaeus kenmerken van de egel en zijn levenswijze.

 5. Izizu hij schrijft:

  Toch zijn egels ongevoelig voor veel giftige stoffen die voor de mens zelfs dodelijk zijn. Gehoor, egels hebben een erg gevoelig gehoor. Ook op de flanken hebben egels een strook haren. Je kunt er een paar gewelde rozijntjes en stukjes geraspte appel doorheen mixen voor de variatie.Jouw feedback:

Uw e-mail zal niet worden gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

U kunt maximaal vier foto's van de formaten jpg, gif, png en maximaal 3 megabytes bijvoegen: